Uppdaterad: Augusti 2022

Sugen på att sjunga i A Scalpella? Vi söker vanligtvis nya medlemmar i början av varje termin! Denna höst sker provsjungningar onsdagen den 7 september! Skriv till ordf@ascalpella.se för att anmäla ditt intresse och få mer info om tid och plats.

Öppna rep:
OBS! P.g.a. ett tight schema denna höst hålls tyvärr inget öppet rep, men du är som sagt varmt välkommen att provsjunga den 7 september!

Vi har vanligtvis även öppna rep i början av varje termin där du får chansen att känna på hur det är att sjunga med oss samt anmäla dig till provsjungning om du vill! Provsjungningarna sker sedan oftast efter ett öppet rep samt följande vecka.

Gilla oss på Facebook så hittar du mer information om detta!

För frågor eller funderingar, kontakta gärna ordförande Astrid Pedersen för mer information, ordf@ascalpella.se

_________________________________________________________________________________________________________
– FAQ –
F: När/var repar ni?
S: På onsdagar varje vecka, klockan 18-21 i Medicinska Föreningens lokaler i Solna.

F: Vilken nivå ligger körsången på?
S: Vi ser gärna att nya medlemmar har god tonsäkerhet och grundläggande notläsningsförmåga. Osäker på vad det innebär? Kom på öppna repet i början av terminen och testa hur det är att sjunga med oss. Och varför inte testa att söka in? Det skadar aldrig!

F: Hur går provsjungningen till?
S: Provsjungningen är till för att vi ska lära känna dig som sångare. Du kommer att få sjunga en sång som du har valt själv (ta gärna med noter om du önskar ackompanjemang) och vi kommer även att lyssna på omfång, gehör och notläsningsförmåga.

F: Måste man studera på KI för att vara med?
S: Nej! Det räcker att vara medlem i Medicinska Föreningen, vilket man kan vara utan annan koppling till KI.

F: Hur ofta har ni konserter/resor/gigs?
S: Vi brukar satsa på två konserter per termin samt en stor resa per år. Under terminen finns sedan vanligtvis 1-2 obligatoriska gigs samt ett flertal frivilliga.

A Scalpella efter andraplatsen i körtävlingen Kaunas Cantat 2019