A Scalpella är Medicinska Föreningens äldsta kårförening och grundades 1973. Vi är en klassisk studentkör med blandad sättning. Vår repertoar är bred, då vi framför allt från klassiska studentsånger och större klassiska verk till mera nutida acapella-arrangemang. Vi har i regel två egna konserter per termin, framträder vid Medicinska Föreningens fester och Karolinska Institutets ceremonier samt gör externa sjungningar, däribland våra populära luciatåg.

Som sig bör för en studentkör har A Scalpella även en social sida – vi anordnar fester, går ut tillsammans, och åker på rephelg ett par gånger per år. Vi reser också på körturnéer av olika slag – de senaste resmålen varit Norge, Skottland, Prag och Barcelona. Våren 2019 var vi med i körtävlingen Kaunas Cantat i Litauen, där vi kom på andra plats och våren 2022 for vi till Kerkrade i Nederländerna och kammade hem första pris i tävlingen CantaRode!

Hösten 2019 släppte vi även vår andra skiva: ”In The Rain”. Skivan innehåller både stycken som aldrig tidigare spelats in, och gamla favoriter.

Vill du veta mer om kören, boka oss för sjungning eller luciatåg, eller kanske komma och provsjunga? Tveka inte att kontakta oss!
ordf@ascalpella.se


A Scalpella under SSCO:s årliga valborgsmässofirande på Skansen i Stockholm, 2023


A Scalpella under körtävlingen Kaunas Cantat i Nederländerna, 2019